Bősze Pincészet
Jó bor, jó egészség!
2009 decembere óta foglalkozunk szőlőtermesztéssel és feldolgozással a Neszmélyi Borvidéken, azon belül is Ászáron.
2019. augusztusára megvalósult nagy álmunk, elkészült az új borászati üzemünk, melynek köszönhetően tovább tudjuk növelni mind a borok minőségét a korszerű technológiai adottságoknak köszönhetően, mind a borok mennyiségét, hogy még szélesebb körben élvezhessék a Bősze borokat. Nagy részben reduktív borok készülnek a pincében, de számos hordóban készülnek oxidatív tételek fehér és vörösborból.
Jelenleg 8,5 hektár saját területtel rendelkezik a pincészet. Borainkat a környékbeli éttermekben, néhány élelmiszerüzletben, borszaküzletben, rendezvényeken valamint helyben értékesítem. Az idei évben tovább bővítjük az értékesítési helyeket legyen az étterem vagy borszaküzlet.
Célom, hogy boraimmal segíteni tudjam a borvidék jó irányú megítélését, fejlődését és a nagy múltú ászári borokat újra ismertté tegyem az országban és országon kívül.
Termőterület mérete: 8,5 ha
Szőlőfajták: Irsai Olivér, Olaszrizling, Rajnai Rizling, Rizling Szilváni, Szürkebarát, Chardonnay, Zengő, Viktória Gyöngye, Nektár, Zöld Veltelini, Sárgamuskotály, Pinot Noir, Zweigelt, Kékfrankos és Cabernet Franc
Borkóstoló: 60 főig (kísérő: hideg, meleg étel)
Elérhetőségek
Cím: 2881 Ászár, Jászai Mari utca 47.Telefon: +36 20 573 1563
Email: boszepinceszet@gmail.com
Web: www.boszepinceszet.hu
Facebook: boszepinceszet
GPS: 47,517377 18,006115